Vacatures dierenartsassistent Geraardsbergen

Net zoals er geen Laurel is zonder Hardy, is er ook geen dierenarts zonder dierenartsassistent. Een dierenartsassistent is dan ook een onmisbaar persoon binnen de dierenartsenpraktijk: hij, zij of X heeft zowel administratieve taken als medische taken en springt daarnaast ook in bij taken waarvoor de dierenarts zelf geen tijd meer had.

De administratieve kant van deze job bestaat uit organiseren: je zal de praktijkagenda opstellen en inplannen waardoor de dierenarts perfect weet wie er wanneer op zijn tafel zal plaatsnemen. Daarnaast pleeg je ook de nodige telefoontjes en vorm je het eerste aanspreekpunt voor de baasjes die de praktijk betreden met hun viervoeters. De medische kant van de zaak houdt in dat je ook wat verantwoordelijkheden hebt in de praktijk zelf.

Zo staat een dierenartsassistent in voor het klaarleggen van de materialen die een dierenarts nodig heeft en het achteraf reinigen hiervan. Wanneer een dierenarts een extra paar handen kan gebruiken bij een operatie, springt een dierenartsassistent zonder verpinken in en indien diertjes moeten vastgehouden worden, is hij er als de kippen bij. Bovendien verzorg je ook de dieren die moeten overnachten in de praktijk. Het is vanzelfsprekend dat je een groot hart hebt voor dieren, maar ook communicatieve vaardigheden en planmatig handelen mag je niet ontbreken. Er mag voor het correct uitoefenen van deze job zeker geen chaoot verloren zijn gegaan aan een dierenartsassistent. Wat deze persoon nog meer nodig heeft voor het uitoefenen van zijn job, leerde hij in zijn professionele opleiding, waarna hij een diploma behaalde oftewel een certificaat via thuis- of afstandsonderwijs.

Ben jij een dierenvriend en wil je met jouw kennis aan de slag binnen een dierenartsenpraktijk als dierenartsassistent? Ben je nog op zoek naar een job in als dierenartsassistent in de regio van Geraardsbergen? Neem dan een kijkje tussen de vacatures van dierenartsassistent in Geraardsbergen op onze website. En hey, als je de perfecte vacature tegenkomt, vergeet dan niet te solliciteren hé!

Een plekje vrij voor een dierenartsassistent in Geraardsbergen? Gebruik dan onze website dan zeker om een zoekertje te lanceren zodat heel wat jobzoekers dit kunnen zien. Er passeren namelijk dagelijks heel wat kandidaten op ons platform wat de kans voor jou enkel groter maakt om de ideale match eruit te halen!