Vacatures dierenarts

Ben je op zoek naar een job als dierenarts? Vul dan gratis je CV in op onze website, of neem een kijkje in het overzicht van alle vacatures voor dierenartsen. Of je nu pas afgestudeerd bent, of al jaren ervaring hebt, of je nu in de praktijk aan de slag gaat, of eerder een andere richting wilt uitgaan, binnen de uitgebreide lijst met dierenartsvacatures vind je zeker een job die bij je past.

Vacatures voor dierenartsen per provincie

Ben je op zoek naar werk als dierenarts in jouw provincie? Binnen het ruime aanbod op Vetplace vind je jobs voor dierenartsen in heel Vlaanderen:

Werken als dierenarts

Met je diploma diergeneeskunde kan je heel wat richtingen uit. Je kan aan het werk gaan als praktiserend dierenarts, je kan werken voor overheidsdiensten zoals het FAVV, je kan je kennis overbrengen op anderen in het onderwijs, je kan aan de slag in een laboratorium, enzovoort… De mogelijkheden zijn zeer groot en erg divers.

Als praktiserend dierenarts kan je kiezen binnen welke sector je wilt werken, op Vetplace vind je vacatures voor dierenartsen gezelschapsdieren (kleine huisdieren), dierenartsen paard, dierenartsen rundvee, dierenartsen nutsdieren, dierenartsen pluimvee, dierenartsen varken of dierenartsen reptielen/amfibieën/pluimvee. Tenslotte zijn er ook vacatures voor gemengde dierenartspraktijken voor wie een breder interessegebied heeft.

Veel dierenartsen kiezen standaard voor de sector waarin ze afgestudeerd zijn, echter blijkt dat best een behoorlijk deel van die dierenartsen toch onverwachts binnen een andere sector eindigt. Je diploma is dan ook geldig binnen alle sectoren en door praktijkervaring op te doen binnen de verschillende diersoorten, kan je jouw interessegebied als dierenarts aftasten en ontdek je misschien wel nieuwe interesses. Om die reden is het altijd fijn om in een gemengde praktijk te gaan werken als dierenarts. Ook tijdelijke vacatures binnen een andere diersoortsector, zoals een zwangerschapsvervanging, kan nieuwe perspectieven openen en bieden een goede kans om je belangstellingen te ontdekken zonder dat je gebonden bent aan iets.

Tegenwoordig is er ook meer vraag naar gespecialiseerde dierenartsen, bijvoorbeeld dierenarts chirurgen, dierenarts acupuncturisten, dierenarts dermatologen, dierenarts fysiotherapeuten, dierenarts neurologen, dierenarts cardiologen, dierenarts orthopedisten, enz… Ben jij een dierenarts specialist? Gebruik dan zeker je capaciteiten, en neem een kijkje bij de vacatures die op jouw lijf zijn geschreven. Veel specialisten gaan aan de slag in een dierenkliniek, omdat op die manieren de werkdruk verdeeld kan worden over verschillende specialist-collega’s. Veel dierenartsspecialisten kiezen ook voor de combinatie van een privépraktijk met één of meerdere dagen in een dierenkliniek. Je kan zelf kiezen wat voor jou het beste werkt.

Daarnaast zijn er ook dierenartsen die kiezen voor een job bij de overheid, dit kan zowel fulltime als deeltijds. Sommige combineren dit met een job in een dierenartsenpraktijk. Hierbij kan je bijvoorbeeld denken aan werk als dierenarts voor het FAVV. Als dierenarts bij het FAVV is er een hele waaier aan mogelijkheden. Je kan keuringen en controles uitvoeren in slachthuizen, je kan grenscontroles uitvoeren, je kan kiezen voor een administratieve job, je kan meewerken aan audits en controlesystemen, enzovoort…
Ook bij het FOD Volksgezondheid is er vraag naar dierenartsen. Als dierenarts voor het FOD Volksgezondheid ga je bijvoorbeeld controles uitvoeren op het bedrijventerrein (asielen, kwekerijen, handelszaken, landbouwbedrijven, privépersonen, …). Je gaat dan onder andere na of er voldoende aandacht wordt besteed aan dierwelzijn, hygiëne, … Je legt maatregelen op indien er niet aan de voorwaarden wordt voldaan, je maakt hiervan verslagen op en werkt mee aan oplossingen. Je geeft ook adviezen aan de bevoegde ministers en zorgt voor correcte informatie naar de maatschappij toe. Dierenartsen hebben een zeer belangrijke rol naar de volksgezondheid toe, en zeker binnen deze jobs kan je deze functie optimaal vervullen.

Ben je een dierenarts met passie voor onderzoek? Ook dan zijn er tal van mogelijkheden en vacatures voor jou. Je kan gaan werken als dierenarts in een labo, in de diervoedersector (veevoeder, petfood), en ook binnen de verschillende vakgebieden (farmacologie, genetica, biochemie, toxicologie, veterinaire volksgezondheid, …) zijn er jobaanbiedingen voor dierenartsen.

Wanneer je graag je kennis en passie wilt delen met anderen, is een job als dierenarts in het onderwijs waarschijnlijk iets voor jou. Dit kan zowel in het middelbaar, als op hoger of universitair niveau. Check dan zeker de vacatures die aansluiten bij jouw talenten.

Waar kan je werken als dierenarts?

Zoals blijkt uit bovenstaande mogelijkheden, zijn er ontzettend veel tewerkstellingsplaatsen voor dierenartsen. Je kan binnen een dierenartsenpraktijk werken, zowel in een privépraktijk, als binnen een groepspraktijk. Deze dierenartspraktijken kunnen specifiek gericht zijn op één of enkele doeldiersoorten, maar er zijn ook gemengde dierenartspraktijken, waarbinnen je met verschillende diersoorten werkt. Je kan als dierenarts ook aan de slag gaan in een dierenkliniek, waar je eerder instaat voor tweede- of derdelijns diergeneeskunde.
Je kan opteren om als dierenarts voor de overheid te gaan werken, en dan zijn er verschillende plaatsen waar je terecht kan komen: in het slachthuis, in verwerkingsbedrijven, op privéterrein, op landbouwbedrijven, in asielen, enz…
Onderwijzende dierenartsen zullen zich uiteraard op de schoolvloer bevinden.
Andere dierenartsen zullen hun dagen dan weer spenderen in het labo.
Zoals je wellicht al doorhebt, heb je best veel keuze binnen vacatures voor dierenartsen.

Waar vind je vacatures voor dierenarts?

Het antwoord is simpel: Vetplace is the place to be voor werkzoekende dierenartsen. Op Vetplace vind je zeer uiteenlopende vacatures voor dierenartsen die op zoek zijn naar een leuke job. Je kan gratis je CV uploaden op onze website, zo kunnen werkgevers contact met jou opnemen. Je kan ook zoeken binnen de veterinaire vacatures en snel en makkelijk solliciteren voor een job die je aanspreekt.
Voor pas afgestuurde dierenartsen is het soms moeilijk hun weg te vinden, maar binnen ons ruim aanbod vind je zeker iets wat je aanspreekt. Je zal ook merken dat ervaring niet altijd een must is! Iedereen moet ergens beginnen, toch?!
Ook voor de ervaren of voor de oudere dierenarts lijkt het niet altijd evident om nog een nieuwe job als dierenarts te vinden, maar op Vetplace zal je al snel ontdekken dat er best veel jobaanbiedingen zijn die aansluiten bij jouw wensen.

Ben je op zoek naar een dierenarts?


Ook al zijn er veel dierenartsen in België, toch lijkt het niet altijd makkelijk de juiste dierenarts te vinden om bij jou te komen werken. Vetplace is “the place” die jou samenbrengt met de dierenarts waarnaar jij op zoek bent. Of je nu tot een groepspraktijk, een kliniek, de overheid, een labo, of nog een ander bedrijf behoort, je vindt hier vast het gepaste profiel.
Op Vetplace kan je vacatures plaatsen, waarin je aangeeft naar welke kwaliteiten jij specifiek op zoek bent. Op die manier kunnen werkzoekende dierenartsen contact met jou opnemen en bij jou solliciteren.

Samenwerken met andere dierenartsen heeft een heleboel voordelen. Dierenklinieken kunnen op die manier permanentie verzekeren, en groepspraktijken kunnen hun werkuren beter verdelen, zodat er meer tijd overblijft voor privé en vrije tijd. Daarnaast is het goed om ideeën uit te wisselen, en kun je elkaars kennis versterken. Voor een second opinion kan je gewoon even face-to-face een collega raadplegen waarmee je samenwerkt, zo verlies je geen tijd met telefoons en e-mails of aan het wachten op respons, want “time” is natuurlijk “money”!
Ook als je op zoek bent naar een partner in crime om samen een dierenartsenpraktijk op te richten, kan je hiervoor een vacature plaatsen op Vetplace. Zo kan je op zoek gaan naar iemand met dezelfde ideeën en doeleinden als jijzelf, en kunnen jullie samen aan de toekomst bouwen. Je bezorgt elkaar nieuwe ideeën, en ook de kosten van een opstart kunnen gedeeld worden. Win-win dus!