Vacatures dierenartsassistent

Wil je aan de slag als dierenartsassistent(e)? Dan zit je hier goed! Vetplace brengt jou in contact met dierenartsen of bedrijven die op zoek zijn naar een dierenartsassistent(e). Je kan een kijkje nemen doorheen de vacatures voor dierenartsassistenten, of je kan gratis je CV opladen zodat werkgevers contact met jou kunnen opnemen. Het is snel en makkelijk, en voor je het weet, vind je een job die bij jou past.

Vacatures voor dierenartsassistenten per provincie

Wil je werk als dierenartsassistent in jouw buurt? Op Vetplace vind je vacatures voor dierenartsassistenten in Vlaanderen:

Zo vind je een job in de omgeving die jij wilt.

Werken als dierenartsassistent(e)

Heb je een hart voor dieren, is werken met dieren en dierenartsen jouw passie en beschik je over een diploma dierenzorg? Dan is het tijd voor de volgende stap: een job zoeken als dierenartsassistent(e) die bij jou past, en waarin jij jezelf kan ontplooien. Sommige dierenartsassistenten houden meer van de praktische kant, anderen voelen zich meer thuis binnen het administratieve gebied, en er zijn er die houden van de combinatie van beiden.

Binnen de vacatures voor dierenartsassistenten op Vetplace kan je zelf kiezen waar jouw voorkeur ligt.
In de lijst met jobaanbiedingen voor dierenartsassistenten staan een heleboel vacatures, waarin wordt uitgelegd wat van jou wordt verwacht. Je kan een selectie maken van de aanbiedingen die bij jou passen, en meteen contact opnemen met de werkgever(s). Je kan ook je CV opladen, waarin je aangeeft wat jouw verwachtingen zijn. Werkgevers kunnen op die manier contact met jou zoeken. Dit alles is volledig gratis en vrijblijvend.

Er zijn verschillende mogelijkheden als dierenartsassistent(e). Je kan bijvoorbeeld bij een privédierenarts gaan werken, waarbij je de rechterhand van de dierenarts zal zijn. De taken die je hier zal moeten uitvoeren zijn meestal heel variabel: helpen met de administratie, klanten ontvangen, dieren vasthouden, de dierenarts assisteren bij onderzoeken en bij operaties, enzovoort… De meeste privédierenartsen zijn op zoek naar iemand die hem/haar een beetje kan bijstaan binnen alle gebieden. Dit is ideaal voor dierenartsassistenten die houden van variatie en graag praktisch werken, maar ook met administratie overweg kunnen. Het is belangrijk dat de patiëntenbestanden telkens goed worden opgevolgd en aangevuld, eveneens als de medicijnenvoorraad.
Groepspraktijken zijn vaak op zoek naar één of meerdere dierenartsassistenten om hun praktijk verder vooruit te helpen. Groepspraktijken zijn meestal ook op zoek naar dierenartsassistenten die flexibel zijn, en een beetje op alle vlakken kunnen helpen.
Anderzijds zijn er ook praktijken die dit eerder gescheiden houden en zowel mensen zoeken om administratief werk te verrichten en instaan voor het onthaal, als mensen die helpen op de werkvloer.
Natuurlijk zijn er ook dierenklinieken die op zoek zijn naar extra helpende handen. Ook hier kunnen de taken samenhangend of eerder gescheiden zijn. Binnen klinieken worden doorgaans meer operaties uitgevoerd, waardoor men vaak op zoek is naar dierenverzorgers die helpen met de voorbereiding en de nazorg van de patiënten. Uiteraard komt hier ook heel wat administratie bij kijken, wat eveneens een belangrijke verantwoordelijkheid inhoudt.

Hoe vind je werk als dierenartsassistente en waar vind je vacatures dierenartsassistent?

Als je op zoek bent naar een job als dierenartsassistent(e), kan je gratis je CV op onze website plaatsen. Dierenartsen die op zoek zijn naar iemand zoals jij, kunnen dan contact met je opnemen. We hebben ook een pagina met vacatures voor dierenartsassistenten, waar jij zelf kan kiezen welke jobaanbieding bij jou past, zodat je zelf contact kan opnemen met de werkgever. Handig, snel en makkelijk! Het maakt niet uit of je al ervaring hebt op de arbeidsmarkt of niet. Sommige hebben graag iemand die net van de schoolbanken komt, zodat ze jou volledig in hun bedrijf kunnen inwerken en begeleiden, anderen hebben liever iemand met al een beetje ervaring die snel zelfstandig aan de slag kan. Zo zie je maar, dat er voor iedereen de juiste job is weggelegd.

Op zoek naar een dierenartsassistente?

Dierenartsen hebben de dag van vandaag hun handen vol met consultaties, operaties, huisbezoeken, bijscholingen, … Daarbovenop komt dan ook nog een hele berg administratie. Ondanks deze drukbezette agenda, is het toch heel belangrijk dat alles met zorg en oog voor detail wordt uitgevoerd. Soms kan het een grote hulp zijn om een beetje werk uit handen te kunnen geven, en je te laten helpen door een goede dierenartsassistent(e).
Ben je dierenarts binnen je eigen privépraktijk of in een groepspraktijk, en ben je op zoek naar een helpende hand? Of kan jouw/jullie dierenkliniek wel wat extra hulp gebruiken?
Vind op Vetplace de persoon die je zoekt. Je kan eenvoudig één of meerdere vacatures plaatsen, waarop dierenartsassistenten die op zoek zijn naar een job, kunnen reageren. Je kan ook de CV’s van verschillende assistenten bekijken, en zelf contact opnemen met de dierenartsassistent die jouw voorkeur geniet.  Ben je zelf aan een nieuw uitdaging toe en zoek je een vacature dierenarts, bekijk dan zelf ook onze vacatures.