Vacatures dierenarts Sint-Truiden

Als dierenarts sta je in voor de gezondheid van dieren of voor de volksgezondheid, afhankelijk van de richting die je uitgaat. Als praktiserend dierenarts onderzoek en behandel je dieren om de aard en de ernst van de ziekten en verwondingen vast te stellen. Als dierenarts behandel je ofwel huisdieren (katten, honden, konijnen, …) ofwel richt je je meer op landbouwdieren (runderen, paarden, varkens, geiten, schapen, …), maar dan word je meestal veearts genoemd. Wanneer er een ziek dier wordt binnengebracht, ga je op zoek naar de oorzaak en probeer je een diagnose te stellen. Wanneer deze niet onmiddellijk vast te stellen is, ga je uitgebreider onderzoek uitvoeren.

Je neemt bijvoorbeeld röntgenfoto’s, een biopt, een swab of je voert microscopisch onderzoek uit, … Je bent als dierenarts bevoegd om chirurgische ingrepen uit te voeren op dieren indien nodig. Ook mag je medicatie voorschrijven voor de behandeling van een ziek dier. In het ergste geval mag je, in samenspraak met de eigenaar, euthanasie uitvoeren. Als afgestudeerde dierenarts heb je je master dierengeneeskunde behaald. Je hebt de mogelijkheid om je eigen praktijk te openen, maar je kans als dierenarts ook in team werken. Dan kom je terecht in een groepspraktijk of in een dierenkliniek. Als je niet in de praktijk stapt, kan je aan de slag in een farmaceutisch bedrijf, de diervoedersector, een slachthuis, als keurder voor het FAVV, …

Ben jij erg begaan met het welzijn van dieren? Bekijk hier de verschillende openstaande vacatures als dierenarts in de regio van Sint-Truiden. Misschien vind jij hier wel je droomjob. Je kan heel gemakkelijk solliciteren wanneer je een profiel hebt aangemaakt. Wanneer je dit nog niet hebt gedaan, waar wacht je op? Vetplace is specifiek gemaakt voor beroepen in de diergeneeskundige sector. Hier vind je gegarandeerd een leuke jobaanbieding. Vergeet ook zeker niet je CV op je profiel te plaatsen zodat werkgevers een duidelijk beeld hebben van jouw kennen en kunnen.

Ben jij nog op zoek naar een nieuwe dierenarts om jouw team in Sint-Truiden te versterken? Aarzel dan niet om een vacature te plaatsen op Vetplace. Je vacature komt gegarandeerd bij de juiste personen terecht, gezien de site gespecialiseerd is in deze sector, en voor je het weet heb je een hele hoop potentiële kandidaten die zich bij je aanbieden.