Vacatures dierenarts Mechelen

Een dierenarts is, zoals het woord het zegt, een dieren-arts: je gaat er bij dit beroep voor zorgen dat dieren niet ziek worden. Als dit wel het geval is dan ga je hen behandelen en er op die manier voor zorgen dat ze weer op de been, of op de poot, raken. Een dierenarts houdt dieren: paarden, vee, nutsdieren, gezelschapsdieren, pluimvee… In zijn hart is er een plaatsje vrij voor elk soort dier. Baasjes komen dan ook langs met hun dieren wanneer zij iets mankeren, waarna een dierenarts een diagnose zal stellen en een behandeling zal uitwerken.

Een dier kan behandeld worden door medicijnen of wanneer hij een operatie nodig heeft, zal de dierenarts deze ook uitvoeren. Het kan ook zo zijn dat een dierenarts zich naar het dier in kwestie moet begeven, zoals dat het geval is bij bijvoorbeeld paarden en vee. Zo is een dierenarts er ook altijd bij op de heuglijke dag wanneer een koe moet kalveren, om het dier te helpen en ondersteunen waar nodig.

Een dierenarts maakt heel wat mooie momenten mee, maar natuurlijk, zoals dat in het leven gaat, is niet alles altijd rozengeur en maneschijn. Wanneer er iets misloopt in de praktijk is de dierenarts de persoon die het trieste nieuws meedeelt aan de baasjes in kwestie. Als dierenarts is het dus belangrijk een groot empathisch vermogen te hebben maar ook om sociaal te zijn en mensen te kunnen ondersteunen. De theoretische kennis en de competenties die je nodig hebt in dit beroep, kreeg je als dierenarts mee gedurende je opleiding: zo heb je een bachelordiploma behaald en hierna eventueel zelfs een master, een ma-na-ma of een postgraduaat. Na dit schools succes, kan een dierenarts dan aan de slag binnen een dierenartsenpraktijk, slachthuizen, FAVV, diervoedingsindustrie of farmaceutische bedrijven.

Sta jij te popelen om dag in dag uit bezig te zijn met dieren? Wil je hen beter maken en hun pijn verhelpen? En ben je op zoek naar een job als dierenarts in de regio van Mechelen? Pluis dan de vacatures voor de job van dierenarts in Mechelen op onze website uit. Wie weet vind je hier de job van je leven en kan je binnenkort aan de slag als dierenarts in Mechelen.

In een dierenartsenpraktijk in Mechelen nog een stoel vrij voor een dierenarts? Zet dan vandaag nog een vacature voor deze job online op onze website. Schrijf een vlot zoekertje en wie weet spot de geschikte kandidaat het sneller dan verwacht!