Vacatures dierenarts Tielt

Een dierenarts is verantwoordelijk voor de behandeling van zieke dieren. Je probeert zo snel mogelijk tot een vaststelling te komen zodat je een gepaste behandeling voor het dier kan opstellen. Je hebt je masterdiploma dierengeneeskunde behaald, waardoor je een arts bent. Hierdoor ben je bevoegd om medicatie voor het dier voor te schrijven en operaties uit te voeren. Je geeft de eigenaars voldoende uitleg hierover. Je kan als dierenarts ook voedingsadvies geven. Verder voer je medische routinetests en routinecontroles uit. Je ent dieren in tegen verschillende ziekten, hieronder vallen ook wormen en vlooienmiddelen.

Je mag chirurgische ingrepen doen op dieren indien nodig. Zo tellen castraties en sterilisaties ook mee. Wanneer het echt niet anders kan en het dier ernstig ziek is of pijn lijdt, mag je euthanasie uitvoeren. Dit is zwaar, maar je hebt tijdens je opleiding geleerd hoe je hier gepast mee moet omgaan. Als dierenarts kan je gespecialiseerd zijn in het behandelen van huisdieren. Hieronder vallen honden, katten, cavia’s, konijnen, …. Indien je je specialiseert in het behandelen van landbouwdieren (runderen, varkens, schapen…) word je veearts genoemd.

Veel dierenartsen gaan aan de slag in hun eigen praktijk, groepspraktijk of dierenkliniek, maar je vindt ook zeker jobs in andere sectoren. Je kan werken bij het FAVV, farmaceutische bedrijven, veevoederbedrijven, …

Ben jij op zoek naar een dierenarts in Tielt? Dan ben je aan het juiste adres. Op Vetplace plaats je snel en gemakkelijk vacatures. Deze vacature komt terecht bij de juiste doelgroep en zo heb je in geen tijd een hoop mogelijke kandidaten. Dierenartsen reageren op jouw vacature of jij kan hen zelf een berichtje sturen.

Is dieren helpen jouw roeping en zoek jij nog een job als dierenarts in Tielt? Dan heb je de juiste website gevonden. Hier vind je verschillende openstaande vacatures voor dierenartsen. Maak een profiel aan en solliciteer direct op een vacature die jou interesseert. In één, twee, drie kan jij aan de slag als dierenarts in Tielt.