Vacatures dierenarts West-Vlaanderen

Als dierenarts, tewerkgesteld in een dierenartsenpraktijk of dierenziekenhuis, onderzoek en behandel je gewonde en zieke dieren. Je probeert ook ziektes te voorkomen door preventief te werk te gaan. Het spreekt voor zich dat het welzijn van de dieren bij jou steeds primeert. Dit houdt in dat je soms lastige keuzes moet kunnen maken wanneer dit het beste is voor het dier. Je communiceert dan ook steeds helder en met het nodige empathische vermogen met de baasjes. Naast een dierenartsenpraktijk of dierenkliniek, kan je als dierenarts ook aan de slag in de farmaceutische industrie, de inspectie van eetwaren, bij veevoederbedrijven, enzovoort. Ook het onderwijs en overheidsdiensten zoals het FAVV behoren tot de mogelijkheden.

Je moet wel eerst aan een aantal voorwaarden voldoen vooraleer je als dierenarts kan beginnen werken. Zo moet je een universitair bachelor -en masterdiploma in de diergeneeskunde hebben. Deze opleiding duurt in totaal zes academiejaren en kan je in België volgen aan de Universiteit Antwerpen (enkel de drie bachelorjaren) en de Universiteit Gent (bachelor en master). In Gent studeer je af in één van de vijf afstudeerrichtingen die zij voorzien: ‘herkauwers’, ’varkens, pluimvee en konijn’, ‘gezelschapsdieren’, ‘paard’ of ‘onderzoek’. Als je in een praktijk of dierenkliniek aan de slag wil, is dit diploma alleen niet voldoende. Je moet dit diploma namelijk nog eerst laten viseren door de geneeskundige commissie van de FOD. Ook moet je kunnen aantonen dat je ingeschreven bent op de lijst van de Gewestelijke Raad van de Orde der Dierenartsen.

Helemaal horendol van het zoeken naar een dierenarts in West-Vlaanderen? Dan is Vetplace jouw kalmeermiddel. Op onze website verzorg je zelf in één-twee-drie jouw vacature voor een dierenarts in West-Vlaanderen. Wij assisteren je hier ook graag bij. Het enige wat je hiervoor eerst moet doen, is jouw profielpagina aanmaken op Vetplace.be. Op deze profielpagina kan je niet alleen je vacatures opvolgen, het zorgt ook voor naamsbekendheid. Van zodra jouw vacature geplaatst is, zal deze bekeken worden door dierenartsen uit heel West-Vlaanderen. De kandidaten zullen zich dus gegarandeerd snel melden! Zij kunnen immers heel simpel rechtstreeks online solliciteren met hun CV, die zij kunnen aanmaken of achterlaten op onze website en een zelfgeschreven motivatie. Je kan ook zelf deze CV’s doornemen, alvorens met de perfecte kandidaat contact op te nemen!

Jaag je op een job als dierenarts in West-Vlaanderen? Bij Vetplace heb je sowieso prijs! Als gespecialiseerde vacaturewebsite voor de Vlaamse veterinaire sector, vind je bij ons alle mogelijke werkgevers voor dierenartsen. Wil je liefst aan de slag in een groepspraktijk of dierenkliniek? Spreekt een job in de farmaceutische industrie, eetwareninspectie, of een petfoodbedrijf je misschien meer aan? Ligt je roeping eerder bij een overheidsinstantie zoals het FAVV, of misschien wel in het onderwijs? Bij Vetplace vind je de vacature van je grote dierenhart! Op onze website maak je eenvoudig je CV aan of laad je je eigen CV op. Je kan vacatures doornemen en direct online solliciteren als je interesse hebt!

Populairste steden in West-Vlaanderen voor dierenartsen